Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Eső, sűrű köd, havazás – Erre a megyékre adtak ki riasztást keddre


Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kettészakad az orszég kedden. Több megyében a csapadék, többen a köd okoz majd kellemetlenségeket.

Kedden a köd és rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, legtovább az Északi-középhegység térségében maradhat meg. Eközben délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. “A déli órákig legfeljebb szitálás, ónos szitálás lehet. Délutántól délnyugat, dél felől viszont többfelé eső várható, az északkeleti megyékben a legkisebb a csapadék esélye. Az Alpokalján este havas eső, vizes hó is előfordulhat, de vastag, megmaradó hótakaró csak a Kőszegi-, Soproni-hegységben valószínű” – írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 12 fok között valószínű, a tartósan borult részeken és nyugaton lesz hidegebb. Késő estére 0 és +9 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ ugyanakkor veszélyjelzést is kiadott keddre. “Az Északi-középhegység tágabb térségében képződött zúzmarás köd és az Alföld északi felén és Pest megye térségében képződött köd napközben a hegyekben tartósan is megmaradhat. Az Északi-középhegység területein átmeneti ónos szitálás előfordulhat” – írják.

Köd miatt ezekre a megyékre adtak ki riasztást:”Szerda reggelig a nyugati megyékben (Vas és Zala) a napi csapadékösszeg összességében elérheti, meghaladhatja a 20 mm-t” – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megjegyzik: kedd este a nyugati határ mentén havas esőbe, havazásba vált a csapadék. Főként az Alpokalja 300 m feletti részein tartósan havazhat, ezért ott vastagabb, illetve néhol síkvidéken vékony hóréteg kialakulása várható.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük