fbpx
Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Ennyire büntetik, aki megszegi a kijárási tilalmat


A kormány meghozta az eddigi legszigorúbb intézkedéseit a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Kedden az országgyűlés 90 napra megadta a kormány számára a rendkívüli felhatalmazást, így szerda nulla órától életbe lépett a kijárási tilalom és számos korlátozó intézkedés, melyeket hétfőn jelentett be a miniszterelnök.

A rendőrség a koronavírus-járvány miatt bevezetett eddigi intézkedéseket is erős kézzel ellenőrizte, és komoly büntetéssel sújtotta azokat, akik a szabályok be nem tartásával másokat veszélyeztettek. Az este 8 óra és hajnal 5 óra közötti kijárási tilalom alól néhány sürgős esetben természetesen lesz kivétel, melyeket a rendelet részletez majd.

Az előzetes információk szerint hazánkban a kijárási tilalmat megszegőket 100 ezer forinttól egymillió forintig terjedő bírsággal sújthatják. Ez a szigor tapasztalható külföldön is. Portugáliában este 10 és hajnali 5 között van kijárási tilalom, aki ezt nem tartja be, 120 naptól egy évig terjedő börtönbüntetésre számíthat. A közeli Csehországban a kijárási tilalmat be nem tartókat akár tízezer cseh koronára – körülbelül 135 ezer forint – is megbüntethetik, Ausztriában akár 3600 eurót – körülbelül 1 millió 300 ezer forint – is kiróhatnak a tilalmat be nem tartókra – írja a Bors.


Don`t copy text!
%d bloggers like this: