Közzétette - Kategória - Beregdaróc, Beregi határrendészeti hírek, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Határrendészeti hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Vezér cikkek

Embercsempészeket fogtak Beregdaróc külterületén


Korábban beszámoltunk arról, hogy a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2020. január 19-én Beregsurány és Beregdaróc között fogtak el egy határsértőt, aki csecsen állampolgárnak vallotta magát. A külföldi férfi orosz útlevéllel rendelkezett, de Magyarországon való jogszerű tartózkodását igazolni nem tudta.

A beszerzett adatok alapján a rendőrök megállapították, hogy a külföldi férfi illegális határátlépését embercsempészek segítették. A széleskörű adatgyűjtés eredményeképpen a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya munkatársainak közreműködésével néhány órán belül, Beregdaróc külterületén elfogták a két embercsempészéssel megalapozottan gyanúsítható férfit.

A 27 éves ukrán állampolgárt, valamint a 24 éves ukrán-magyar kettős állampolgárságú társát a rendőrök a határrendészeti kirendeltségre, majd a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai mindkettőjüket embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tesz a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.

 Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság