Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Eltörlik-e a zéró toleranciát? Erre számíthatnak az autósok, itt a Belügyminisztérium válasza


Korábban kiderült, a Kresz felülvizsgálatával a sofőröket érintő alkoholfogyasztási szabályokat is megvizsgálja a közlekedési tárca.
Az LMP-s Bakos Bernadett küldött kérdéseket erről a tárcának, miután kiderült, hogy a közlekedési minisztériumában fontolgatják az alkoholfogyasztási szabályok lazítását.

Fenntartaná az alkoholfogyasztással kapcsolatos zéró toleranciát a Belügyminisztérium – ez derül ki a tárca LMP-nek küldött válaszából.

Két hete derült ki, hogy a Lázár Jánoshoz tartozó közlekedési minisztériumában fontolgatják az alkoholfogyasztási szabályok lazítását, a zéró tolerancia elvének felülvizsgálatát. Ennek kapcsán Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter később a Kormányinfón azt mondta:

„Bizonytalan vagyok abban, hogy a magyar ember fél pohár bornál meg tud állni”.

Az RTL Híradó beszámolója szerint az LMP-s Bakos Bernadett az Árpád-hídon történt halálos balesetet követően fordult kérdéssel két miniszterhez is, hogy jó ötletnek tartják-e a zéró tolerancia megszűntetését.

A Belügyminisztériumtól Rétvári Bence államtitkár válaszolt az ellenzéki politikusnak. Mint írta,

a tárca „a közúti balesetek megelőzése érdekében fontosnak tarja az alkoholfogyasztással kapcsolatos zéró tolerancia fenntartását.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük