Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Elkezdődtek az új sportcsarnok kivitelezési munkálatai Vásárosnaményban

Vásárosnamény – Újabb, több tízmilliós szabadidős- és sportfejlesztéssel gazdagodik a Bereg kapuja, Vásárosnamény. A fejlesztés hatására, több száz gyerek számára biztosít majd mozgási- és szabadidős tevékenységet, a most elkezdődött Beregi Judocentrum  – tájékoztatta szerkesztőségünket Filep Sándor városvezető.

Az elnyert pályázatnak köszönhetően, a csarnok helyszínéül szolgáló ingatlanon működő szakgimnázium és gimnázium több mint 800 fős közössége a  300 m -re lévő  Általános Iskola a maga 800 főt meghaladó tanulólétszámával remek alap az utánpótlás nevelésre.  A Bereg kapujának sportéletét növelő beruházást követően, három sportág osztozik majd ezen a bázison: a labdarúgás a kézilabda és a judo. A létrejövő fejlesztés számos intézmény oktatási munkáját is megkönnyíti majd, hiszen a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium pedagógiai programjában hangsúlyos szerepet kap az egészséges életmódra nevelés, valamint a sportképzés. Az iskolában folyó testnevelői munkát megnehezíti , hogy a vonatkozó órákat sokszor összevont csoportban egy alig 200 négyzetméteres tornateremben kell megtartani, ami így szinte alkalmatlan a feladatra. Az iskolai testnevelés órák színvonalas megtartására is lehetőséget teremt az új létesítmény, amit napi szinten használna az iskola. A gimnázium mellett a Vásárosnaményi Babus Jolán Szakközépiskolai Kollégium számára is nagy előnyt jelenthet majd, hiszen az intézmény céltudatosan törekszik arra, hogy a gyermekmegőrzés helyett komplex nevelési – oktatási funkciókat felvállaló önálló arculatú intézményt hozzon létre, melyben központi szerepet lát el a sport és az arra való nevelés is. A város sportfejlesztését növelő beruházásról Filep Sándort, Vásárosnamény polgármesterét kérdeztük:

BIKSZE, Insticei Zoltán, város, sport, judo. Nagyon sok mindent tudnék mondani, de végre, végre elértünk arra a pontra, hogy látjuk az alapokat. A vásárosnaményi judo csarnokról beszélek, amely elhelyezkedése akkor egy ideális helynek tűnő helyszínen, a gimnázium mögött. Ezáltal bekapcsolódva a középiskolai életbe és bekapcsolva a középiskolai életbe, ezt a judo csarnokot képzeltük el.

– mondta a polgármester.

 Az önkormányzat ehhez asszisztált és megtettünk mindent, Ugyanakkor háromszor-négyszer kellett áttervezni magát a helyszínt, hiszen olyan közművázak és közműrajzok voltak, amelyek mindig meglepetést okoztak. De jelzem, végre elindulhat a munka, és reményeink szerint ebben az évben megépül a judo csarnok, amely  a városi sportélet egy újabb színfoltja lesz. Hiszem azt, hogy a működtetése kapcsán, mindenki elégedett lesz majd

– zárta gondolatait Filep Sándor.

A városvezetővel készített interjút, valamint a munkálatokat, itt tekintheti meg: