Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Egyházi fenntartásba kerülhetnek a vásárosnaményi óvodák? Filep Sándor az érintettek véleményét is várja!


A református Egyházközség részéről érkezett megkeresés, miszerint szeretnének részt venni fenntartóként a városban és a város környékén élő gyermekek nevelésében, mely  a vásárosnaményi Játékország Óvodái tagintézményeit is érintené. A felkérésről, valamint a  Vásárosnamény Város Önkormányzatának fenntartásában lévő oktatási intézmények fenntartásáról a város polgármesterét, Filep Sándort kérdeztük.

A nagy nyilvánossággal is közölnöm kell és jeleznem kell azt, hogy a református egyház  jelezte abbéli szándékát, hogy óvoda fenntartóként szeretne részt venni a városban és a város környékén élő gyermekek nevelése okán. Ugyanakkor azt is el kell, hogy mondjam, hogy ehhez testületi döntés kellene, most egy speciális helyzet van. Én a napokban le fogom zárni ezt a kérdéskört, Vannak információim, de természetesen a képviselő-testületi tagokat is informálisan is megkerestem és ha testületi ülés nem is lehet ez ügye (hiszen most nincsenek testületi ülések), de mindenkinek kíváncsi vagyok a véleményére. Mint ahogy az óvónők, dajkák, szülők véleményét is várom ez ügyben. Hiszen senkit nem fogunk ráerőltetni senkire és hogyha esetlegesen érezzük, hogy igen vagy nem akkor természetesen a képviselő-testület is e mellett foglal majd állást. Hiszen azt, hogy a református egyház, mint ahogy bármelyik egyház, hiszen baptista fenntartású intézményünk már van, a Wesley intézmény is működik a városban és a környékén), úgyhogy az egyházi fenntartói szerep jelen van. Ugyanakkor látom azt is, hogy a református egyház más irányba is szeretne mozdulni. Én a békesség és szeretet jegyben(akár igen, akár nem) ezt majd kérem barátságban, tudjunk majd együtt élni.

Ugyanakkor azt is tudom és nagyon sokan jelezték felém(és ezért én nagyon hálás vagyok, ritka mostanában az elismerő szó, hiszen mindenki feszültebb, idegesebb, türelmetlenebb) és mégis volt olyan aki jelezte, hogy bizony-bizony az önkormányzat nagyon jó fenntartója az óvodának. Meglátjuk mit hoz  a jövő. Egy dolgot ígérhetek! Senkinek nem engedjük el a kezét és odafigyelünk mindenkire. Nyilván a megfelelő az ésszerű megoldást fogja keresni mindenki ez ügyben, úgyhogy mindenkitől kérem a türelmet. Hamarosan megszületik majd a döntés is.