Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Élesített légibombát találtak Budapesten, ma hatástalanítják a honvédségi tűzszerészek


Képünk illusztráció

Második világháborús légibombát találtak egy építkezésen a munkások a főváros XIII. kerületében – tájékoztatta az MTI-t a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje.

A bombát kedd délelőtt a helyszínen hatástalanítják; a munkálatok idejére a környéket 200 méteres körzetben kiürítik, illetve lezárják – közölte Gajdos Milán.

Mint elmondta: a bejelentés egy Kartács utcai építkezésről érkezett. A tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy egy második világháborús szovjet légibomba bukkant elő a földből, élesített orrgyújtó szerkezettel.

Azt is megállapították, hogy a bomba csak akkor szállítható biztonságosan, ha a helyszínen hatástalanítják. Erre a tervek szerint kedd délelőtt kerül sor– ismertette a tűzszerész hadnagy.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a bombát a Kartács utca 27. szám alatti építkezésen találták, és a hatástalanítás idejére lakosságvédelmi intézkedéseket vezetnek be kedd 7 órától várhatóan 12 óráig.

Ez azt jelenti, hogy Angyalföldön lezárják és kiürítik a Lehel út, Gömb utca, Kartács utca és Róbert Károly körút által határolt területet – tartalmazza a közlemény.