Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Egyre nagyobb a baj hazánkban: minden hetedik magyar gyerek mentális beteg és évekig várnak a kezelésre


Minden hetedik gyermek mentális problémával küszködik. Ennek az iszonyatos mentális járványnak, beláthatatlan következményei lesznek – figyelmeztetett  Pászthy Bea, az Egészségügyi Szakmai Kollégium gyermekpszichiátria és addiktológia tagozatának elnöke a Bethesda Gyermekkórház új gyermek-pszichoterápiás központjának átadásán a Népszava tudósítása szerint.

A szakember szerint ez a központ lehetőséget ad a mentális betegséggel küzdő gyerekek ellátására, amire ugyancsak nagy szükség van. Az állami rendszerben ugyanis gyakorló pszichiáterek véleménye szerint katasztrofális az ellátás helyzete, előfordulhat, hogy

egy-egy kezelésre akár éveket kell várni. Még a magánszektorban is több hónapos a várólista, ezért nagy dolog, hogy közfinanszírozott ellátóhelyet bővítettek a fővárosban.

Júniustól a Bethesda Gyermekkórházban újonnan kialakított segítő központban zajlanak az úgynevezett kognitív-terápiára épülő gyermekpszichiátriai foglalkozások. Itt az ország bármely pontjáról fogadnak háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval 8-18 éves szorongó, kényszerbeteg vagy az úgynevezett ADHD-val diagnosztizált pácienseket.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük