Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Egy virológus szerint lassan rá kell ereszteni a vírust a magyar lakosságra, hogy kialakuljon a nyájimmunitás


Mivel már tudjuk, hogy a koronavírus nem fog eltűnni, hanem itt marad velünk, lassan „rá kell ereszteni a lakosságra”, hogy kialakuljon a nyájimmunitás, az viszont fontos, hogy ez a fertőződés ne hirtelen, lökésszerűen történjen – mondta a virológus a Reggeli gyorsban.

A koronavírus nem fog eltűnni, hanem itt marad velünk, lassan rá kell ereszteni a lakosságra, hogy kialakuljon a nyájimmunitás, az viszont fontos, hogy ez a fertőződés ne hirtelen, lökésszerűen történjen – mondta Rusvai Miklós.

A járványkezeléssel kapcsolatban szerinte nagyon sok mindent kell figyelembe vennie a kormánynak, amikor intézkedéseket hoznak. Van egészségügyi szempont, gazdasági szempont és a lakosság pszichés szempontja, mit visel még el az ember, felerősödnek-e a maszkellenes vagy oltásellenes hangok, ha valamelyiket kötelezővé teszik.

Az oltás nem biztosít örök életet, ez nincs ráírva egyetlen fiolára sem, és tudatosítani kell, ha valaki idős, beteg, háromszor beoltatta magát, annak ellenére az állapota miatt még megbetegedhet. A vakcina nem garantálja, hogy nem betegszünk meg – hangsúlyozta a szakember.

Magyarország a második legrosszabb járványügyi besorolásban van, Közép- és Kelet-Európa a gócpont, most „rajtunk van a sor” – mondta Rusvai. Az összes járvány hullámokban jelentkezik, a koronavírus-járvány is ilyen lesz.

„Rá kell ereszteni a vírust a lakosságra”. A maszk rajtunk van, az oltást felvehetjük, a súlyos megbetegedések számát csökkentjük, de mivel tudjuk, hogy ez itt marad velünk, előbb-utóbb mindenkinek fertőződni kell – fogalmazott a virológus, hozzátéve: a cél az,hogy ne hirtelen történjen ez a fertőződés, de ha már mindenki megfertőződött, akkor lesz nyájimmunitás.

/www.klubradio.hu/