Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Édesanyját és nagymamáját zaklatta éveken át egy drogos férfi


Éveken át tartó családon belüli erőszak ért most végett azzal, hogy a bíróság börtönbe zárta azt a 30 éves nyíregyházi férfit, aki a drogfogyasztásból eredő agresszióját az édesanyján és a nagymamáján töltötte ki.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a történet még 2013-ban kezdődött, ugyanis az akkor 24 éves, érettségivel rendelkező férfi nem akart dolgozni, családot alapítani, e helyett kipróbálta a drogokat: rászokott a herbálra.

A férfi együtt élt az egyik nyíregyházi lakótelepen a nagymamája tulajdonában lévő lakásban az édesanyjával és a nagyszülővel, akiket rettegésben tartott, és folyamatosan követelőzött velük szemben.

Ezért már két év börtönbüntetést kapott, amiből 2016-ban szabadult.

Az édesanyja és a nagymamája ekkor visszafogadta a lakásba, de semmi nem változott, a herbál fogyasztásával sem hagyott fel

2019 májusában a zaklatások és erőszakoskodások miatt a bíróság két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, és több magatartási szabályt is előírt neki, de ezek nem jártak eredménnyel, mert a vádlott ott folytatta, ahol abbahagyta: továbbra is zaklatta az édesanyját és a nagymamáját.

A sértettek ezt megelégelték, és a rendőrség segítségét kérték a fiúval szemben, a rendőrök pedig többször eltávolították a lakásból a vádlottat. A sértettek feljelentést is tettek a zaklatások miatt, melynek eredménye az lett, hogy a ügyészség zaklatás, testi sértés és magánlaksértés miatt bíróság elé állította a vádlottat.

A Nyíregyházi Járásbíróság ezekért a bűncselekményekért egy év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, valamint elrendelte az idén májusban kiszabott két év börtönbüntetés végrehajtását is. Az ítélet még nem jogerős, ezért az ügyészség indítványára a bíróság letartóztatta a vádlottat, mert csak így lehet azt megelőzni, hogy tovább zaklassa, bántalmazza az édesanyját és a nagymamáját.