fbpx
Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Durva csalási kísérletre figyelmeztet egy népszerű áruházlánc


Egyre több átverés terjed a világhálón, ezúttal a Spar nevét felhasználva jelentek meg adathalászok. Aki gyanútlanul, jóhiszeműen jár el, az súlyos összegeket veszíthet – ezzel kapcsolatban figyelmeztetést adott ki az áruházlánc.

Shocked young woman holding credit card and looking at laptop. Negative surprise in e-banking

Az áruházlánc a következő figyelmeztetést tette ki közösségimédia-oldalára az esettel kapcsolatban:

Az utóbbi napokban ismét visszaélnek a SPAR nevével. Adathalászok olyan nyereményjátékot hirdetnek, ahol különleges ajándéktáskát ígérnek azoknak, akik megosztják és kommentelik a posztjukat, illetve regisztráció után e-mail címet kérnek. Ezt követően felveszik a regisztráltakkal a kapcsolatot további adatokért, hogy tőlük jelentős összegeket csaljanak ki. A SPAR és INTERSPAR nem hirdetett ilyen játékot és nyomatékosan felhívjuk Vásárlóink figyelmét, hogy  semmiképp ne adják meg adataikat, kártyaszámukat a csalóknak! Köszönjük.

Az ilyen csalások kiszűrése érdekében mindig csak a hivatalos oldalakról tájékozódjunk, és ne higgyünk azoknak a posztoknak, amelyekben helyesírási hiba vagy elírás van, illetve nincs mellettük „pipa”, ami az ellenőrzött profilt jelenti. Fokozottan figyelni kell az ünnepi időszakban, mert ilyenkor megszaporodnak az átverős, csaló nyereményjátékok.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!
%d bloggers like this: