40 eve varos vasarosnameny

Drogbarlangot számoltak fel Nyíregyházán

Drogbarlangot számoltak fel Nyíregyházán – © Fotó: André Ildikó

Nyíregyháza – Robogóján terjesztett új pszichoaktív anyagot és otthonában is fogadta vásárlóit a nyíregyházi R. Zoltán (43). A szabolcsi zsaruk december 1-jén megtervezett akcióval csaptak le rá otthonában. A drog mellett több millió forintot lefoglaltak.Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre: Nyíregyházán egy férfi segédmotoros kerékpárjával gyakran megfordult a megyeszékhely ipartelepi részén. Pár perces látogatásai során fiatalok vették körül, majd a motoros sietve távozott.

– Felmerült a gyanú, a motoros kábítószert árul – mondta Deák János őrnagy, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság élet- és ifjúságvédelmi alosztályának vezetője. – A jármű vezetőjeként azonosítottuk a helybéli R. Zoltánt. Nyíregyháza külterületén álló házánál mindennap szokatlanul nagy volt a sürgés-forgás, látogatói csak pár percig tartózkodtak nála. December 1-jéig hat kábítószerfogyasztót állítottunk elő, akik megerősítették a gyanúnkat, ruházatukból alufóliába csomagolva az elsődleges vizsgálatok alapján új pszichoaktív anyag, herbál került elő.

A nyíregyházi nyomozók a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Jonatán közterületi támogató alosztályának zsaruival akciót szerveztek R. Zoltán elfogására. A december 1-jei művelet minden másodpercét előre megtervezték. Ahogy dél körül az első járőrkocsi a ház elé ért, két irányból autókkal lezárták az utat. A célszemélynek feleszmélni sem volt ideje, már zárult csuklóján a bilincs.

– A rajtaütéskor az épületben egy 15 éves helybéli lány a pólója alá rejtett egy dobozt. Kétéves gyerekét is a karjába vette, mégis megtaláltuk nála a kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagot – ismertette az őrnagy. – A házkutatás során összesen 159 gramm, az elsődleges szakértői vizsgálatok szerint új pszichoaktív anyagot foglaltunk le a porciózásához szükséges csomagolóanyagokkal együtt. Mindemellett előkerült több nagy értékű mobiltelefon és több millió forint, melyek eredetét vizsgáljuk. A fiatalkorút és R. Zoltánt előállítottuk a városi kapitányságra.

Az ügyhöz kapcsolódóan egy nő is a rendőrség látókörébe került. A nyíregyházi V. Ágnest (23) szintén december 1-jén, de már késő este otthonában fogták el a megyeszékhely nyomozói. V. Ágnes és R. Zoltán ellen bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének, a 15 éves lány ellen bűnpártolás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság december 4-én elrendelte R. Zoltán előzetes letartóztatását. A lány és V. Ágnes szabadlábon védekezik.

Zsaru Magazin

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?