Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Döntött a kormány: nem lesz változás a szabályozott szakmákban, marad a végzettséghez kötött munkavégzés


Nem lesz változás a szabályozott szakmában – jelentette be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Képünk illusztráció

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a kormány kifejezetten az Európai Unió által kiadott irányelv elvárásainak megfelelően kezdte meg a szabályozott szakmák felülvizsgálatát, amelynek társadalmi vitája 2023. szeptember 14-én indult.

A társadalmi vita lezárult, a kormány, ahogy korábban, úgy most is a magyar vállalkozások oldalán áll, így a beérkező javaslatok és visszajelzések alapján a Gazdaságfejlesztési Minisztérium arról döntött, hogy a felülvizsgálatot azonnali hatállyal felfüggeszti.

A tárca azt is hangsúlyozta, hogy a kormány nemcsak megvédi a családokat és a munkahelyeket, hanem mindent megtesz a dolgozók biztonságos munkavégzése és egészsége érdekében is. Ennek megfelelően nem kerül sor az érintett jogszabályok módosítására, azok változatlanok maradnak.

Fontos hozzátenni: általános szabályként egy szakma akkor minősül szabályozott szakmának, ha gyakorlása meghatározott képesítő oklevélhez, állami vizsga vagy egyéb hasonló jellegű vizsga letételéhez, illetve szakmai szervezetbeli tagsághoz kötött.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük