Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Döntött a kormány: Magyarország nem adja ki Ukrajnának a katonai szolgálatra alkalmas menekülteket


A miniszterelnök-helyettes szerint nem vizsgáljuk egyetlen ukrajnai menekültnél sem, hogy az ukránok szerint katonaköteles-e vagy sem.

Nyitókép: Instagram / magnumphotos

A napokban jelent meg a hír, hogy az osztrák hatóságok elutasították az Ukrajnából az országba érkezett katonaköteles korú férfiak kiadatását. Ausztria az első Európai Uniós ország, amelyik megtagadja a hadkötelesek kiadatását Ukrajnának – írja az atv.hu.

Korábban a lengyel kormányhoz közel álló Rzeczpospolita szerint Lengyelország megkezdte az Ukrajnát 2022. február 24. óta illegálisan elhagyó, hadköteles korú férfiak kiadatását az ukrán hatóságoknak.

Mi nem vizsgáljuk egyetlen ukrajnai menekültnél sem, hogy az ukránok szerint katonaköteles-e, vagy sem. Magyarország nem adja ki őket Ukrajnának – nyilatkozta Semjén Zsolt vasárnap az atv.hu-nak.

“Minden Ukrajnából menekült Magyarországon szabad ember, aki szabadon eldöntheti, hogy marad itt, továbbmegy Nyugatra, vagy – ha ő úgy dönt -, visszamegy” – mondta a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, hozzátéve:

minden Ukrajnából menekült Magyarországon biztonságban van, sem őt, sem adatait nem adjuk ki.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük