Közzétette - Kategória - Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei, Vezér cikkek

Cipősdoboz-akció: Közel 650 beregi gyermek karácsonyát tették szebbé Tiszaszalkán

Cipősdoboz-akció Közel 650 beregi gyermek karácsonyát tették szebbé Tiszaszalkán

Tiszaszalka – A Baptista Szeretetszolgálat idei 15., jubileumi Cipősdoboz Akciójában amerikai filmsztár, magyar autóversenyző, sportolók, népszerű énekesek, kiváló együttesek, közéleti személyiségek, televíziósok fogtak össze a magyarországi baptistákkal annak érdekében, hogy minél több rászoruló kisgyerek karácsonya válhassék boldogabbá, szeretetteljesebbé. A Cipősdoboz Akció során az ország mindent térségében létrehozott háromszáz gyűjtőpontjára összesen mintegy 57 ezer ajándékkal teli cipősdobozt hoztak az adományozók a 2018-as adventi időszakban. Ezen nemes kezdeményezés keretein belül az akció szervezői, idén is ellátogattak a Beregbe, ahol a tiszaszalkai Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolában mintegy 650 gyermek kapott ajándékot.

Az ünnepvárás jegyében telő ajándékozás különlegessége emellett az volt, hogy az ajándékokat az akció egyik nagykövetétől, Michelisz Norberttól vehették át a gyermekek. A népszerű sportoló a SEAT León Európa-kupa résztvevője, emellett többszörös túraautó-világbajnoki futamgyőztes és a magyar autósport első világbajnoki érmese.

A Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz-akciójának helyszínéül a Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola zsúfolásig megtelt tornacsarnoka adott helyett. Az ajándékozást megelőzően az intézmény igazgatója, Csató Kornélia köszöntötte a megjelent óvodásokat és iskolásokat.


Az intézményvezető szavait követően követően az iskola legtehetségesebb diákjai által, több részből tevődő kulturális műsor színesítette a délelőttöt. Elsőként az oktatási intézmény legkisebbjeiből álló énekkar dallamai csendültek fel.

A folytatásban az intézmény néptánc csoportjai közöl elsőként, a legkisebbek adtak elő mondókás táncokat.

A folytatásban Böjtös Lóránt ünnepi szavalata hangzott el.

Ismét egy tánc színesítette a programot, ahol Tihor Krisztián vezérletével az iskola néptáncosainak legnagyobbjai adtak elő Dunántúli ugrós táncot.

A táncprodukciót követően Bálint Ádám szintetizátor játékával kápráztatta el a jelenlévőket,  melybe az iskola énekkara is becsatlakozott.

Az ünnepi műsor zárásaként az iskola énekkarának fenséges hangjai töltötték be ismét a tornacsarnok falait.

A kulturális műsorok után elsőként Szilágyi Attila, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója köszöntötte a jelenlévőket.

Az ünnepi ceremónia zárásaként Michelisz Norbert, a Cipősdoboz-akció egyik nagykövete köszöntötte  a jelenlévőket.

Ezt követően az újkenézi, a lónyai, a tiszaadonyi, a tiszakerecsenyi, a tiszaszalkai és a vámosatyai óvodások és iskolások vették át a cipősdobozokat, amelyeket a Baptista Szeretetszolgálat központjából kaptak.

Vélemény, hozzászólás?