Közzétette - Kategória - Advent Vásárosnaményban, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Aranyvasárnapon fellobbant a szeretet lángja is Vásárosnamény főterén

Aranyvasárnapon fellobbant a szeretet lángja is Vásárosnamény főterén

Advent negyedik vasárnapján a szeretet lángja lobbant fel, s immár mind a négy gyertya ég a Vásárosnamény adventi koszorúján, jelezvén, hogy elérkezett a karácsony, Jézus Krisztus születésének ünnepe.

A gyertyák a katolikus szimbolika szerint személyhez, illetve közösséghez is kötődnek, a negyedik Keresztelő Szent Jánoshoz, aki Jézus eljövetelét hirdette, és az utat készítette elő az emberek szívéhez, ezért jelképezi a szeretet a negyedik gyertya. A több éves hagyományokra visszavezethető városi ünnepségeken, a hit gyertyáját Filep Sándor polgármester és Demkó István atya gyújtotta meg a város adventi koszorúján. A második vasárnapon a remény gyertyáját szintén Filep Sándor polgármester és Marosi József főtisztelendő atya, míg a harmadik koszorúdíszt, ami az örömöt jelképezi, dr. Balázsy Erzsébet alpolgármester és dr, Pótor Imréné református lelkész, míg a szeretet lángját szintén dr. Balázsy Erzsébet, Szólláth Imre Rudolf baptista lelkipásztor és dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő gyújtotta meg a Bereg szívének főterén.

Advent negyedik vasárnapja a vízkereszt utáni első vasárnapig tartó karácsonyi ünnepkör és az egyházi év kezdete, melyet immár hatodik alkalommal ünnepelnek több hetes programsorozat keretein belül a Bereg szívében, Vásárosnaményban. Az ,,Advent Vásárosnaményban,, programsorozat utolsó állomása ismét népes számú ünnepelni vágyót vonzott a város központjába, a Szent István Emlékparkba. Az ünnepélyes gyertyagyújtást megelőzően először a Nagyvarsányi Baptista Egyházközösség Énekkara által előadott karácsonyi dalcsokor nyújtott ünnepi hangulatot a megjelentek számára.

A fenséges dallamok után dr. Balázsy Erzsébet alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd egy perces néma főhajtással tisztelegtek a városvezető családjában történt

Ünnepi köszöntőjét követően Szólláth Imre karácsonyváró, adventi gondolatai hangzottak el.

Szolgálatát követően a térség országgyűlési képviselője, dr. Tilki Attila ünnepi gondolatai hangzottak el.

Az országgyűlési képviselő szavai után a Nagyvarsányi Baptista Egyházközösség Énekkara által, több ismert adventi dalból álló előadás következett.

A csodálatos karácsonyi dallamok után dr. Balázsy Erzsébet zárszavában megköszönte a jelenlévőknek és a Baptista gyülekezetnek a színvonalas előadást.

Gondolatai befejeztével dr. Balázsy Erzsébet, Szólláth Imre baptista lelkipásztor és dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő közösen gyújtották meg, a Bereg téli ékességének utolsó gyertyáját.

A gyertyagyújtást az énekkar dalcsokra zárt, mellyel bezárult négyhetes ,,Advent Vásárosnaményban” programsorozat.

Vélemény, hozzászólás?