Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Brutális megfélemlítés egy Szabolcsba tartó vonaton


Három férfi egy Budapestről Nyíregyházára tartó vonaton félemlített meg annyira egy egyedül utazó kiskorút, hogy készpénzt és még az ételét is kénytelen volt átadni a kötekedőknek. Most csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt kerültek vád alá.

Illusztráció: MTI

A két felnőtt és egy fiatalkorú elkövető még ősz elején, szeptember 8-án, reggel, a debreceni vasútállomáson menetjegy nélkül felszállt a Nyíregyháza felé közlekedő vonatra azért, hogy a kocsikban utazóktól pénzt kéregessenek.

Miután a vonat elindult, észrevették az egyedül utazó, 14 éves sértettet, odamentek hozzá, leültek mellé, és az akarata ellenére beszélni kezdtek hozzá. Vélhetően egy folyamatos kérdezgetés, beszólogatás zajlott le, hiszen a kiskorú sértettet végül sikerült annyira megfélemlíteniük, hogy amikor kértek tőle pénzt vonatjegyre, előhúzott a nadrágja zsebéből 3000 forintot és azt átadta.

Ezt követően a fiatalkorú a sértettől még a szendvicsét is elkérte, majd mindannyian kimentek a kocsiból. Távozásuk közben az egyik felnőttkorú elkövető a kezében tartott fémes tárgyat végighúzta a sértett oldalán, hogy fenntartsa a félelmét.

A debreceni rendőrök szerencsére igen rövid időn belül megtalálták a kegyetlen zsarnokokat, akik számbeli és életkori fölényüket kihasználva vegzáltak egy kiskorút a vonaton.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottak ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat. A vádiratban a két felnőttkorú vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, míg fiatalkorú társukkal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta. – írja az Ügyészség.

Az elkövetők előállításáról egy felvételt is megosztott a rendőrség:

https://youtu.be/9dp6rUUdOc0


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük