Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Brutális aszály: katasztrofális állapotban a földek


Az ország több pontján is óriási szárazság van, a növények szenvednek. Sajnos a másik véglet is gyakori, van, ahol özönvízszerű eső zúdul a földekre.

Az Agroinform – a Menőgazdászok csoportja, csatlakozz Te is! csoportjába érkező bejegyzések alapján az aszály miatt nagy a gond. Már a Hegyesi Sándor által küldött alap poszt képe is nagyon erős, és a hozzászólásokban is nagyon sok durva kép van, írja az Agroinform.

Fotó: Hegyesi Sándor

Nem jobb a helyzet Csongrád megyében sem.

Fotó: Táczi-Szabó Imre

Békés megye, Dévaványa – így néz ki az idei vetésű lucerna.

Fotó: Balogh Imre

Békés megye, Orosháza – kukorica

Forrás: Klembuc Tamás

Itt is nagy a gond

Forrás: Klembuc Tamás

Heves megye, Zaránk – tenyérnyi repedések

Fotó: Tóth Tamás

Szemét gondok

Az extrém hőség, a klímaváltozás mellett az emberi károkozás, a szemetelés is súlyos probléma. Március első felében megírtuk, hogy tonnaszámra kerül elő hulladék a Tiszából. A szemetelés a Tiszánál visszatérő, folyamatos problémaforrás. Februárban videóval illusztrálva adtunk hírt róla, hogy brutális mennyiségű szemét úszik az áradó folyóban. Ekkora arról is megemlékeztünk, hogy 21 éve érte el a Tiszát az eddigi legnagyobb szennyezés. Januárban bekeményített a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. A társaság komoly szigorításokat vezetett be idei horgászrendjében, ezzel is felléptek a szemetelés ellen. Egyébként a Tisza nevében című látványos filmet mindenkinek jó szívvel ajánljuk a témával kapcsolatban megtekintésre.

(Agroinform)