Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Bővült az lista: Újabb telefontípusokra vonatkozik a mobiltelefon csere program


Május 9-től a 2G-s mobiltelefonok cseréjére is igényelhető támogatás, emellett folytatódik a 3G-s készülékek támogatott cseréje is – írta a Világgazdaság.A lapot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) arról tájékoztatta, hogy az ötmilliárd forintból megvalósuló készülékcsere-támogatási program büdzséjének tetemes része elérhető még, így

EGÉSZ BIZTOSAN FINANSZÍROZHATÓ MIND A 2G-S, MIND A 3G-S MOBILTELEFONOK KORSZERŰBBRE CSERÉLÉSÉNEK TÁMOGATÁSA.

A program február 14-i indulása óta körülbelül 6.500 olyan támogatási igény érkezett a lakosság részéről, amely megfelelt a pályázat feltételeinek. Ennél jóval több volt az olyan igény, amelyiknél valamelyik feltétel nem teljesült, így a benyújtók nem kapták meg a támogatást. A 2G-s készülékek cseréjére eddig több mint 2.500 előregisztráció érkezett az NMHH közlése szerint.

A HATÓSÁG ELŐZETES KALKULÁCIÓI SZERINT JÚLIUS KÖZEPÉIG NAGYJÁBÓL 35-40 EZER ELFOGADOTT ÉS MEGÍTÉLT TÁMOGATÁS VÁRHATÓ ÖSSZESEN, AMELYBŐL 15-20 EZER LEHET A 2G-S KÉSZÜLÉKEK CSERÉJE.

A legfeljebb 3G-képes telefonok cseréjére azért van szükség, mert a távközlési szolgáltatók kivezetik a 3G technológiát, és a felszabaduló frekvenciasávokat kapacitásbővítésre és korszerűbb technológiákra használják majd – emlékeztetett a Világgazdaság.


Don`t copy text!