Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Börtönvárost építenek Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében


1500 ember befogadására alkalmas börtönkomplexum épül Csengeren.

Rabok készítik a Csengeren épülő, 1500 ember befogadására alkalmas börtön zárkáiba kerülő fém és fa berendezési tárgyakat – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP).

Magyarország legkorszerűbb börtöne épül fel Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. A BvOP tájékoztatása szerint az innovatív informatikai fejlesztések mellett a zárkafelszerelés is megújul. Az ehhez szükséges alkatrészeket a sopronkőhidai börtön vasipari üzemében és egy budapesti büntetés-végrehajtási intézmény faipari műhelyében gyártják a rabok.

Börtönvárost építenek Magyarországon
Május végéig 878 asztalt, 1575 ülőkét, 1554 ágyat és 1529 szekrényt gyártanak le – mondta el Makula György ezredes, a BvOP kommunikációs főosztályának vezetője . Tájékoztatása szerint a fém zárkaberendezések a korábban rendszeresített felszerelésektől teljesen eltérőek lesznek, a biztonsági szempontoknak megfelelően a fogvatartotti ágyak, szekrények, asztalok és székek mindegyike falra rögzíthető lesz. Kialakításuk során elsődleges, hogy vandálbiztosak legyenek, ne lehessen őket szétbontani és elrejteni bennük apróbb tárgyakat sem.

Az ezredes elmondta, hogy másfél hónap alatt 850 bútort készítenek a fogvatartottak a Nagyfa – Alföld Kft. budapesti telephelyén. A délelőtti és délutáni műszakban összesen 30 elítélt készíti őket. Amikor ezzel a munkával elkészülnek, a szolgálati lakások berendezési tárgyaihoz fognak hozzá, de mobil konyhát, ágyakat, polcokat és kültéri padokat is gyártanak majd.

A börténvárosba a szakszemélyzet jelentkezését várja a BvOP, elsősorban felügyelő, kutya-, élelmezés- és konyhavezető, szakorvos, fogorvos, szakápoló és szakpszichológus beosztásokba. Részletes információk a www.gyereahuvosre.hu weboldalon és a www.facebook.com/bvcsenger közösségimédia-felületen érhetők el.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük