Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Borongós nap jön: lesz itt eső, ónos eső, eshet kevés hó és havas eső is


Szerdán nyugat-délnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Eleinte helyenként eshet, délután egyre nagyobb területen. Főként eső várható, a Duna mentén és a középső tájakon gyenge ónos eső, északon pedig tartósan ónos eső eshet kevés hó, havas eső mellett. A délies szél többfelé élénk, erős, néhol viharos lesz. A minimumok -9, -2 fok között alakulnak, de a fagyzugokban ennél hidegebb lehet. Kora délután 0 és 11 fok várható a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön egy napra jelentősen megenyhül az idő. Hajnalban alig néhány helyen lesz fagy északon, délután 10-17 fokra számíthatunk az ország nagy részén, ennél alacsonyabb maximumokkal északkeleten számolhatunk. Helyenként már szakadozik majd a felhőzet, de még többfelé szükség lesz esernyőre. Erős, néhol viharos lesz a délnyugati szél, estétől nyugaton északnyugatira fordul.

A tavaszias időnek pénteken egy markáns hidegfront vet véget. Éjjel egy újabb csapadéktömb érkezik észak felől, ami egyre többfelé válthat havas esőbe, hóba. Erős északnyugati szél fújja be a hideget. Míg hajnalban a déli, délkeleti tájakon 6-7 fokot mérhetünk, délután a maximumok 0 és 3 fok között alakulnak.

Hétvégén erős fagy várható éjjelente, délután pedig 0, 5 fok között alakulhatnak a legmagasabb értékek. A szél jelentősen veszít erejéből, napos, csapadékmentes időre van kilátás.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük