Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Bolondját járatja velünk az időjárás, ez vár ránk a következő napokban


A nap első felében erősen felhős és borús időre van kilátás. A nap második részében a frontfelhőzet kelet felé elvonul, délnyugaton viszont maradhatnak erősen felhős tájak. Hazánk északkeleti harmadának rétegfelhőzettel kell számolni.

MTI/Varga György

Másutt egy kis napsütés sem kizárt. Délutántól nyugat felől megvastagszik a fátyolfelhőzet. Szórványosan előfordulhat eső, valamint zápor. Utóbbi északnyugaton kisebb, délen, valamint keleten nagyobb eséllyel. A déli és délnyugati szél átmenetileg északnyugatira, nyugatira fordul, néhol megerősödik.

Hajnalban a hőmérséklet -1 és +8 fok között várható. Délután +3 és +12 fok közé melegszik a levegő. Északkeleten lesz hűvösebb, délen pedig melegebb.

Szombat: Az év utolsó napján tavasziasra fordul az időjárás

Hazánk északkeleti részében borult és párás, néhol ködös lesz az idő. Az ország többi részében változó mennyiségű és vastagságú felhőzettel kell számolni, ami mellett több-kevesebb napsütés várható. Reggelig főként a Dunától keletre fordulhat elő eső és zápor. Napközben már csak néhol alakulhat ki szitálás. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol erős lökések kísérhetik.

A minimum-hőmérséklet 0 és +8, a maximum általában +10 és +17 fok között valószínű. A tartósan borult északkeleti tájakon +4 és +9 fok közé melegszik a levegő.

A folytatás

Egyelőre tehát szokatlanul meleg idő várható és ez 2023 első napjaiban sem változik. Jelentős csapadék és lehűlés nem valószínű, ami a növények, gabonák és a földek szempontjából nem túl előnyös. A meleg ugyanis nem igazán segíti elő a kórokozók és a kártevők ritkítását, ehhez jól jönne egy kis hó és hideg. Utóbbira azonban csak a jövő hét közepétől lehet számítani.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük