Közzétette - Kategória - Egyéb

Bikali Reneszánsz élménybirtok


 

Bikali Reneszánsz élménybirtok.jpegA Bikali Reneszánsz élménybirtok a középkor világát idézi fel és tárja interaktív módon a látogatók elé történelmi események, legendák felidézésével, korabeli mesterségek bemutatásával és vendéglátással. Az Élménybirtok a bikali Puchner Kastély szomszédságában található 7,5 hektáros területen fekszik több területegységre osztva: középkori falu, óváros, palota, madaras színpad és lovagi küzdőtér.

Bikali Reneszánsz élménybirtok 1.jpgA Bikali Reneszánsz élménybirtokon történelmi események látványos és élményszerű bemutatása zajlik majd a középkori mindennapok és életvitel megelevenítésével. Ezzel párhuzamosan kézműves tradíciók és hagyományok magas szintű bemutatása és generációk közötti továbbadása is a hosszú távú célok között szerepel.

Bikali Reneszánsz élménybirtok 2.jpgA Bikali Reneszánsz élménybirtok működtetésében színészek, statiszták, animátorok, kézművesek, oktatók, madarászok, lovasok vesznek részt, akik a „színfalak” előtt és korhűen berendezett terekben megelevenedő kort testesítik meg, így válik teljessé a látogató számára a középkori időutazás.

Bikali Reneszánsz élménybirtok 3.jpgA működés első éveiben az Élménybirtok a reneszánsz kort tűzte zászlójára. A kezdeményezés szerint ez az életigenlő, emberközpontú, a művészeteket, a tudományokat, a mesterségeket felkaroló újjászületést hirdető, Európára és a világra nyitott izgalmas és mozgalmas kor mintául szolgálhat a ma emberének is.

Bikali Reneszánsz Élménybirtok honlapja

Geocaching adatokBikali Puchner kastély (GCBPKB)
Szélesség N 46° 20,030′
Hosszúság E 18° 17,109′
Magasság: 167 m
Megye/ország: Baranya
Geoláda típusa: Hagyományos geoláda

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=3156

Nagyobb térképért klikk a képre!

turaterkep.jpg


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük