Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Beszáll a járművezető-képzésbe a honvédség: több, mint 1,3 milliárdot kapnak a diákok ingyenes oktatására


Egy vasárnap este a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat arra utasították a pénzügyminisztert, hogy teremtse elő a honvédség számára azt az idén 527, jövőre 832 millió forintos összeget, amelyből ősztől a középiskolások gyakorlati autóvezető-képzésének költségeit fedezik majd, írja a Hvg.hu.

A határozat ugyan nem jelöli meg a honvédségnél tartott gyakorlati járművezető képzésre elkülönített összegek lehetséges forrását, de szerepel benne, hogy szeptember 1-től a honvédség kijelölt állománya az erre a célra meghatározott eszközökkel végzik majd majd az autóvezetésre a lehetőséggel élő középiskolásokat.

A honvédség leendő gyakorlati oktatóinak képzése jelenleg zajlik az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz tartozó Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetben (KTI). A képzésre olyan katonák jelentkezhettek, akik betöltötték 23. életévüket, van középiskolai érettségijük és legalább két éve rendelkeznek B kategóriás jogosítvánnyal, derült ki a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

A Tuzson Bence igazságügyi miniszter által márciusban a Facebookon bejelentett lehetőséget egyelőre pilot projektnek tekintik. Ez azt jelenti, hogy idén ősztől csak korlátozott számban lesz elérhető a középiskolások számára a B-kategóriás jogosítvány ingyenes megszerzésének lehetősége azokban a középiskolákban, amelyek megállapodtak a honvédséggel, illetve megszervezik az elméleti képzést és vizsgáztatást.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük