Béremelést kapnak a vasutasok

Vonat Máv

Nagyjából 24 ezer MÁV-dolgozónak nő a fizetése – írta a Magyar Nemzet a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete tájékoztatására hivatkozva. Azok kapnak most több pénzt, akik a vasút működése szempontjából meghatározó munkakörökben dolgoznak, így például a forgalmi szolgálattevők, az elegyrendezők, a vezető jegyvizsgálók, a járműszerelők, a vonalgondozók, valamint a mozdonyvezetők.

A béremelés a betöltött munkakör függvényében átlagosan bruttó öt- és húszezer forint közötti pluszösszeget jelent számukra. A magasabb bér először a szeptemberi bérfizetési napon érkezik meg a számlájukra.

A fizetésemelésre nagyjából 1,8 milliárd forintot költ a kormány, a béremelést abból fedezik, hogy júliustól két százalékponttal csökkent a szociális hozzájárulási adó – írja a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!