Beregi rendőrkutyák szagolták ki a rejtőzködő migránsokat Beregdaróc és Gelénes között

40 eve varos vasarosnameny

Beregi rendőrkutyák szagolták ki a rejtőzködő migránsokat Beregdaróc és Gelénes között

Személykereső és nyomkövető szolgálati kutya talált rá a tiltott határsértőkre.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai közösen 2019. augusztus 14-én 5 óra 10 perckor Beregdaróc és Gelénes között elfogtak öt határsértőt. A rendőrök munkáját nyugdíjba vonulása előtti utolsó bevetésén a Pedró hívónevű személykereső szolgálati kutya, és hűséges társa, a Red hívónevű nyomkövető kutya segítette, akik azonnal szagot fogtak, és megtalálták azt a helyet, ahol az illegális migránsok rejtőzködtek.

Az intézkedés alatt a magukat afgán állampolgároknak valló személyek, köztük három nő és két férfi, érvényes úti okmányokkal nem rendelkeztek, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták igazolni. A rendőrök az illegális migránsokat a határrendészeti kirendeltségre előállították, és velük szemben idegenrendészeti eljárást folytattak le, amelynek keretében megállapították, hogy Magyarország államhatárát jogellenesen lépték át. A határsértőket Magyarország területéről kiutasították, és 2019. augusztus 14-én 21 óra 45 perckor átadták az ukrán határőrizeti szerv képviselőinek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!