Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Bárki jelentkezhet – Csak néhány kattintás, és talán ön lesz az egyik, aki Hold-körüli utazásra indulhat


Maezava Juszaku japán milliárdos két év múlva a SpaceX űreszközén megkerüli a Holdat. Most bejelentette: nyolc ismeretlent is magával vinne.

Egy nyilvános internetes oldalon keres utastársakat Maezava Juszaku a két év múlva esedékes űrutazásához: a japán milliárdos egy Hold-körüli utazásra indul a SpaceX eszközével, amelyért cserébe óriási összeggel támogatja Elon Musk vállalatát. Az ügylet pénzügyi részletei ugyanakkor nem ismertek.

Juszaku most azt közölte, hogy rajta kívül nyolc másik embert is elvinne az útra, teljesen ingyen. Azt azonban, hogy kik lesznek e szerencsések, nem ő kívánja eldönteni: a milliárdos sorsolást hirdetett, amire kis túlzással bárki jelentkezhet – akkor is, ha nem japán nemzetiségű, és nem dúsgazdag.

Juszaku azon a kompnak tekinthető eszközön utazik majd, amelyen összesen 9 ülőhely van. A milliárdos az erre szóló jegyek mindegyikét megvásárolta, de az üres helyeket nem művészekkel vagy ismerősökkel kívánja feltölteni.

Az utazásra május 14-ig lehet jelentkezni, az itt található űrlap kitöltésével. Ehhez nevet, e-mail címet és az országot kell megadni, ahol a jelentkező tartózkodik. Az érdeklődőknek egy fotót is fel kell tölteniük magukról, illetve legalább egy közösségi oldalon be kell követniük a milliárdost. Az utasokat egy online interjún fogják meghallgatni, de ez még odébb van.