Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Az ukrán nagykövet szerint, ha fegyvert nem is, de sisakokat és golyóálló mellényeket küldhetne Magyarország


Putyin hadseregének tetteit pedig csak a nácik második világháborús tetteihez, Mariupol ostromát például Leningrád ostromához lehet hasonlítani – mondta Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete a Móricz Zsigmond körtéren nyílt köztéri kiállítás megnyitóján, aki szerint a várost ugyanúgy blokád alatt tartják és éheztetik, lebombázzák a kórházakat, az iskolákat, anyákat és gyerekeket ölnek meg az orosz támadók.

Az RTL cikke szerint a nagykövet megköszönte Magyarországnak, a magyar népnek az eddigi szolidaritást és támogatást. Arra is kitért, nem érti, hogy miért vetődik fel még mindig az a kérdés Magyarországon, hogy magyar katonáknak kellene menni harcolni Ukrajnába.

Ukrajna nem kéri, hogy magyar katonák jöjjenek és helyettünk harcoljanak! Ezt nem kértük, és nem is kérjük

– mondta.

Nepop szerint Oroszország megállítása közös érdek, mert legközelebb a NATO-tagországoknak kell megállítaniuk őket. Ezért kérnek fegyvereket és más védelmi eszközöket. A nagykövet szerint, ha fegyvereket nem akarunk küldeni, akkor küldhetünk sisakokat és golyóálló mellényeket. „Akik közelebb vannak, azoktól több segítséget vársz” – mondta a nagykövet.