Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Az ön nevét is elviszi a Holdhoz a NASA, itt tud jelentkezni


A NASA ezúttal az Artemis-misszió keretében buzdítja arra az űrkutatás szerelmeseit, hogy jelentkezzenek „utasnak” a Holdig – írja a hvg.hu.

Mielőtt a Perseverance marsjáró elindult volna a vörös bolygó felé, a NASA egy különleges kezdeményezést hirdetett. A szervezet egy chipre írta azoknak a nevét, akik ilyen formán szerették volna, hogy „eljussanak” a Marsra. A felhívásra majdnem 11 millió ember jelentkezett, közülük pedig 20 871 magyar gondolta úgy, hogy benne van a kalandban.

Most itt az újabb lehetőség, hogy az érdeklődők ezt megtegyék: a NASA újabb beszállókártya-programot hirdetett, ezúttal viszont nem a Mars, hanem a Hold a cél. Aki szeretne csatlakozni, az ezen a linken keresztül teheti ezt meg.

Ahhoz, hogy valaki megszerezze a fent látható beszállókártyát, nem kell mást tenni, mint beírni a vezeték és keresztnevet, valamint egy önkéntesen kiválasztott négy-hét számjegyű kódot. A rendszer ezek után automatikusan megalkotja a kártyát, amivel bárki igazolhatja, hogy a neve eljutott a Holdig.

Fontos, hogy egy kódot csak egyszer lehet felhasználni, így ha szeretnénk egy újabb kártyát, egy másik kódot kell kitalálnunk.

A cikk írásának pillanatában 2 460 267 ember gondolta úgy, hogy eljutna a Holdhoz.