Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

Az év rendőre miniszteri díj kitüntetésben részesült egy megyebeli rendőr


Idén is elismerték az egyenruhások munkáját, így Görög Zsolt az év rendőre miniszteri díjjal gazdagodott. A törzsszászlós 1997-ben jelentkezett a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolába, majd a fővárosban szolgált járőrként. 2000-ben édesapja megbetegedett, ezért kérte áthelyezését a Nagykállói Rendőrőrsre, Bököny körzeti megbízottja lett, majd öt évvel később áthelyezték a Balkányi Rendőrőrsre.

2009-ben kérte áthelyezését a Készenléti Rendőrséghez, mert tele volt tervekkel, új kihívásokra vágyott.

– Napjainkig a KR Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság határvadász bevetési osztályán szolgálok. Jelenleg Nyírbátorban vagyok csoportparancsnok, amit azért élvezek, mert a tapasztalataimat szívesen adom tovább. Kezdőként sokat jelentett nekem a segítség, a jó vezetés, és most úgy érzem, fő feladatom, hogy a tudásom átadhassam a fiatalságnak – véli a csoportparancsnok. – Az egyik legszebb emlékem ahhoz az időszakhoz köthető, amikor Debrecenben voltam tíz hónapig szakaszparancsnok a határvadászképzés keretein belül. 2017-ben, egy eskütétel során a saját szakaszomból kérte meg egy határvadász-tanuló a kedvese kezét, sikerült a páratlan pillanatot megszerveznem, sokáig emlegettük. Szintén emlékezetes, amikor a déli határnál járőröztünk. Az erdő szélén nyomokra lettünk figyelmesek, s ezen elindulva 45 határsértőt fogtunk el. Ketten birkóztunk meg a feladattal, s vezettük ki őket a búvóhelyükről.

A törzszászlósnak van egy 13 éves kisfia, aki csodálattal figyeli édesapja munkáját s bizonyra legújabb kitüntetését is.