Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Az egész országban elmaradnak a ballagások


A koronavírus-járvány miatt országszerte elmaradnak a hétvégi ballagások a középiskolákban, a legtöbb helyen online búcsúztatják el a diákokat, de van, ahol később megtartják az ünnepséget.

A debreceni Kossuth Lajos gyakorló gimnáziumban is virtuális ballagás lesz, míg a Balásházy János gyakorló középiskolában várhatóan augusztusban megtartják a búcsúünnepélyt. A hajdúböszörményi Bocskai István gimnáziumban az osztályfőnökök videochaten köszönnek el, és az iskolában virtuális ballagási műsort is összeállítanak.

szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban a pedagógusok egy “gondolattérképet” készítenek elektronikusan, így búcsúznak a végzősöktől.
Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója közölte: a helyi Szilágyi Erzsébet gimnázium csütörtök délelőtt online ballagási műsorral, az interneten búcsúzik el végzőseitől.
Az orosházi Táncsics Mihály gimnázium-szakgimnázium július elején (esetleg ősszel) megtartaná a ballagást. A békéscsabai Andrássy Gyula gimnáziumban online ballagást tartanak. A gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban a végzősök az érettségin megkapják a ballagási meghívókat és egy képes üzenetet a tanároktól.
Baján online ballagást rendeznek csütörtökön, ezt a helyi televízió is közvetíti; polgármester és mind a hét középiskola igazgatója köszönti majd a végzősöket. A búcsúzás virtuális változata mellett döntöttek a kiskunfélegyházi Constantinum Gimnázium-Szakgimnázumban és a kalocsai Szent István Gimnáziumban is. A tiszakécskei Móricz Zsigmond Gimnázium a végzősök búcsúztatását a tervek szerint az évnyitóval együtt tartja meg. Elhalasztják a ballagást a kiskunhalasi Bibó István gimnáziumban és a kiskunfélegyházi Szent Benedek szakgimnáziumban is.

A nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium a honlapján búcsúzik el a végzősöktől, és – ha a járványügyi helyzet engedi – az érettségi bizonyítvány átadása után osztályonként, zárt körben ballagtatják el őket. A Zrínyi Ilona Gimnázium az iskola közösségi oldalára feltöltött képes összeállítással búcsúztatta el diákjait a hétvégén. Az Eötvös József Gyakorló Gimnázium digitális ballagást rendez az iskola honlapján. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum intézményei filmeket készítenek, amelyeket a ballagás időpontjában tesznek közzé. A Szent Imre Katolikus Gimnáziumban zenés-képes digitális ballagást készítettek, amelynek linkjét elektronikus levélben kapták meg a ballagók. A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban a végzősök online formában tekinthetik meg osztályfőnökeikkel az iskola honlapján – a hagyományokhoz hűen harangszóval induló, majd lelkészi áldással véget érő – ünnepséget.