Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Autóval utazik az ünnepek alatt? Figyelmeztetés érkezett, ezt kérik az autósoktól


Idén a húsvéti ünnepek és a tavaszi iskolai szünet egybeesnek, ezért a közlekedőknek érdemes azzal kalkulálniuk, hogy már csütörtöktől megváltozhat a forgalom megszokott rendje a tavaszi szünet első napja miatt, illetve tekintettel arra, hogy nagypéntek is szünnap, ezért sokan útra kelhetnek.

Mivel pénteken 22 óráig, illetve szombat 22 órától hétfő 22 óráig lesz érvényben kamiontilalom, ezért az ettől eltérő időszakokban még a szokásosnál is nagyobb kamionos forgalomra számíthatnak a közlekedők, főleg a gyorsforgalmi utakon – figyelmeztet közleményében a Magyar Közút.

Mint írták, az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy húsvét alkalmával a legtöbben hétfőn indulnak útnak. Így a Magyar Közút szakemberei azt javasolják, hogy aki teheti, az inkább hétfőn minél később vagy kedd reggel keljen útra, ha egy hosszabb vidéki utazás után szeretne hazatérni.

A szakemberek emellett arra kérik a sofőröket, hogy a következő napokban is, még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, az út- és látásviszonyokról a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon.

A meteorológiai előrejelzések alapján változékony időjárás várható a hosszú hétvégén, így a közlekedőknek érdemes lesz a szokásosnál is nagyobb körültekintéssel és odafigyeléssel vezetniük.

Tekintettel arra, hogy időszakosan nagyobb lesz egyes útszakaszokon, főleg az autópályákon és a főutakon a forgalom, az autósoktól azt kérik, hogy tartsanak nagyobb követési távolságot, legyenek türelmesek, vezessenek lassabban, hogy a ráfutásos, koccanásos balesetek elkerülhetők legyenek – olvasható a közleményben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük