Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Akcióaznak a busz- és vasútállomásokon: vízosztásba kezdenek az elviselhetetlen a forróság miatt


Vízosztásba kezd a MÁV a nagyobb vidéki és fővárosi vasútállomásokon a hőség miatt, hétfőtől pedig a Volánbusz is csatlakozik az akcióhoz a buszállomásokon.

Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, vidéken pedig a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, veszprémi, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak vizet az utasok. Naponta 10 és 17 óra között osztja a MÁV az ásványvizet a készlet erejéig, illetve a harmadfokú hőségriasztás ideje alatt, egészen július 12-ig – írja a Telex.

A Volánbusz a jövő héten munkanapokon 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmat lebonyolító autóbusz-állomásokon oszt ásványvizet: Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

Az előrejelzések szerint vasárnap 34-36 fok is lehet napközben, több megyére is másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.

Forrás: Telex

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük