Közzétette - Kategória - Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

A vásárosnaményi Kiss B. Zoltánt választották az Év Vállakozójának Szabolcs vármegyéből


Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a vásárosnaményi, de Nyíregyházán is üzletekkel rendelkező Kiss B. Zoltánt, a Kiss B. Ker. tulajdonosát választotta meg az év vállalkozójának a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)!

Magyar Vállalkozók Napja: „Közösen építjük a jövőt”

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a Magyar Vállalkozók Napja ünnepséget december 1-jén Budapesten a Müpa-ban, immár jeles napként. Az eseményen Eppel János, az idén 35 éves Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mondott ünnepi beszédet. A rendezvényen megjelent Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszer is.

A kormányzattal a gazdaságpolitikáról jó és konstruktív párbeszéd zajlott az elmúlt 13 évben – mondta nyitóbeszédében Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnöke. „

2010 óta olyan kormány van, amely gazdaságélénkítésben és beruházásokban, munkalapú társadalomban gondolkodik. Az elmúlt időszak kézzelfogható eredménye az adók és járulékok csökkentése” – fogalmazott.

A VOSZ elnöke szerint a magyar gazdaság fejlődésének szűkkeresztmetszete a munkaerő és az energia kérdése. A VOSZ a külföldi munkaerő tömeges behozása helyett a belső tartalékok mozgósítását és a képzést támogatja.

Eppel János különösen jeles ünnepnek nevezte ezt a napot, hiszen a VOSZ kezdeményezésére az Országgyűlés egyhangúan nyilvánította december első péntekét a Magyar Vállalkozók Napjának, ezzel kifejezve, hogy ideológiától és pártállástól függetlenül, egyöntetűen támogatják és elismerik azok munkáját, akik a magyar piacgazdaság fejlesztésében vállalkozóként, vállalkozás-vezetőkéntveredményesen dolgoznak.

Emlékeztetett, hogy áldozatvállalás nélkül nem lehet sikereket elérni. A rendszerváltáskor erkölcsi és anyagi kockázatot is vállalva fogtak a munkába a vállalkozók, sokszor családi vagyonukat,megtakarított pénzüket feltéve egy lapra. Ehhez párosult a hit és a kitartás, az önbizalom, mert ezek nélkül nem lehet versenyképes üzleti rendszereket és szakmai közösséget építeni.

A közösségépítésben a kezdetektől partner volt a VOSZ, amely Demján Sándor 1998-as elnökké választása után vált igazán a magyar vállalkozói társadalom egyik meghatározó szervező erejévé. „Az összefogás erejére és a kitartásra a következő években még nagyobb szükség lesz” – mondta Eppel János. A VOSZ elnöke kitért a szövetség legerősebb szolgáltatására, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen működtetett Széchenyi Kártya Programra, amelyet 21 éve ugyancsak Demján Sándor indított útjára. A KAVOSZ Zrt. által koordinált program ma a magyar vállalkozók egyik legnagyobb segítsége a finanszírozásban, a kedvező – állami kamat- és garanciadíj-támogatással rendelkező – vállalkozói hitelek országszerte közel 200 irodában elérhetők, és ma már online is megkezdhető az igénylések beadása.

Az elnök szerint válsághelyezetekből is ki lehet jönni megerősödve, a jövőben ezért közös fejlesztéseket, projekteket terveznek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával. A VOSZ változatlanul a magyar munkavállalók foglalkoztatását részesíti előnyben, ezért továbbra is mindent elkövet a belső tartalékok mozgósítása, az atipikus foglalkoztatási megoldások terjedése és a külföldön dolgozó magyarok visszatérésének ösztönzése érdekében.

Ugyancsak kiemelt területnek nevezte a fenntarthatóság és a zöldenergia kérdését, amelyben – érdekképviseleti szolgáltatásokkal, szervezéssel, tájékoztatással és kedvezményes üzletimegoldásokkal – a szövetség élen akar járni. A társszervezetekkel erősíteni fogják az együttműködést, ahogy az egyetemekkel, főiskolákkal is. „Közösen építjük a jövőt, a VOSZ ehhez új partnereket is keresés partnerséget kínál” – szögezte le Eppel János. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke is a partnerség és összefogásfontosságát hangsúlyozta a beszédében. Ennek az egyik legjobb példája éppen a Széchenyi Kártya Program, amelyre a Kamara a VOSZ-szal, mint legfontosabb partnerével közösen fogott hozzá. Az Orbán-kormány és az MKIK együttműködéséről azt mondta, hogy az „szemérmetlenül jól működik”, például Európa egyik legjobb szakképzőrendszerét hozták létre meglehetősen nagy ellenszélben. A munkaerőkérdéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy itthon kell boldogulni és dolgozni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük