Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A magyarok több mint fele rendszeresen találkozik áruhiánnyal a boltokban


A magyar vásárlók 56 százaléka rendszeresen szembesül azzal, hogy nem tud valamilyen hatósági áras élelmiszert megvenni a boltban, mert hiány van belőle, derül ki a Publicus Intézet Népszava számára készített felméréséből. A lap emlékeztet, hogy a benzinárstop eltörlésének bejelentésekor Gulyás Gergely azt mondta, minden ársapkának addig van értelme, amíg nem vezet áruhiányhoz.

Foto: hvg.hu

MOHOS MÁRTON / 24.HU

A pártpreferencia kihat arra, miként érzékelik a vásárlók a hiányt: az ellenzéki szavazók 63, a bizonytalanok 67 százaléka azt vallotta, rendszeresen előfordul vele, hogy nem tud árstopos terméket vásárolni, míg a kormánypárti szavazóknál ez az arány 41 százalék.

Összességében az ellenzéki szavazók 81, a bizonytalanok 84, a kormánypártiak 69 százaléka találkozott már áruhiánnyal a hatósági áras termékeknél.

Az élelmiszerek drágulása mögött egyébként az emberek főként az elszálló energiaárakat (88%), a gyenge forintot (86%), a kormány elhibázott gazdaságpolitikáját (74%) és a kereskedők ármegállapítási módszereit (63 százalék) látják, a „brüsszeli szankciókat” csak 47 százalék okolja.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük