Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A hőség mellett heves zivatarokkal, felhőszakadással, jégesővel és viharos széllel támad az időjárás


A fátyolfelhők mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható északon, északnyugaton kevesebb, másutt sok (szűrt) napsütéssel. Nyugat felől újabb hullámban érik el az országot – rendszerekbe szerveződő – zivatarok, és ezúttal már a déli vidékeken is jelentősen növekszik előfordulási esélyük.

Fotó: Shutterstock

Továbbra is számítani kell heves zivatarokra felhőszakadással, jégesővel, erősen viharos, károkozó szélrohamokkal. Az északnyugati, nyugati irányba forduló szél zivatartól függetlenül is több helyen megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 31 fok között valószínű, de északnyugaton ettől pár fokkal hűvösebbet, a déli, délkeleti határvidéken viszont 32, 35 fokot is mérhetnek – írja a Met.hu.

Országos előrejelzés: péntek

A fátyolfelhők mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható északon, északnyugaton kevesebb, másutt sok (szűrt) napsütéssel. Nyugat felől újabb hullámban érik el az országot – rendszerekbe szerveződő – zivatarok, és ezúttal már a déli vidékeken is jelentősen növekszik előfordulási esélyük. Továbbra is számítani kell heves zivatarokra felhőszakadással, jégesővel, erősen viharos, károkozó szélrohamokkal. Az északnyugati, nyugati irányba forduló szél zivatartól függetlenül is több helyen megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 31 fok között valószínű, de északnyugaton ettől pár fokkal hűvösebbet, a déli, délkeleti határvidéken viszont 32, 35 fokot is mérhetnek.Országos előrejelzés: szombat

Napos, száraz idő várható kevés gomolyfelhővel. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkülhet a déli szél. A minimum-hőmérséklet 13 és 20, a csúcsérték 29 és 34 fok között alakul.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük