Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A honvédelmi miniszter bejelentette: Javában zajlik a modernizáció, felkészülnek Magyarország védelmére


Szembe kell néznünk vele, hogy a veszélyek korát éljük mások rossz döntései miatt – jelentette ki a honvédelmi miniszter a hivatalos Facebook oldalára feltöltött videónyilatkozatában szerdán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott, hogy 2023  Európának háborúkat, migrációt, vele terrorveszélyt és robbanás-közeli társadalmi feszültségeket hozott. Mint mondta, a háborúpárti politika, a „vég nélküli fegyverszállítás”, a „bátorított és finanszírozott migráció”, a bevándorlással megjelenő társadalmi feszültségek, a biztonsági kockázat és a terrorveszély mind olyan rossz döntés, amely Magyarországot is érinti.

Nem veszünk részt a háborúban, de felkészülünk Magyarország és a magyar emberek védelmére – hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette: a veszélyek korában „nem tehetjük fel a kezünket”.

Magyarország békéjéért és biztonságáért meg kell erősíteni az ország védelmi képességét – emelte ki. Mint mondta, ennek része a modern high-tech, a fiatalos haderő építése, a toborzás, a katonák kiképzésének fejlesztése, az anyagi megbecsülés és a legmodernebb eszközök biztosítása. Hozzátette, hogy folytatják a hazai védelmi ipar fejlesztését és a „védelmi ipari térképre egyre több város kerül fel”. Erre példaként említette Győrt, Gyulát, Kaposvárt, Várpalotát és Zalaegerszeget.

Szólt arról is, hogy „megvédjük a szuverenitásunkat azoktól, akik azt várják, hogy adjuk át nekik a döntéseket a magyarok sorsa felett”.

Kijelentette, hogy „megvédjük határainkat és városainkat a bevándorlástól, bármilyen büntetéssel is fenyegetnek minket”.

„Nekünk jó döntéseket kell hoznunk és erősödnünk kell, mert a békéhez erő kell” – zárta nyilatkozatát a honvédelmi miniszter.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük