Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

A fokozódó energiaválság miatt, kijárási tilalom jöhet egy magyar városban


Komló elkészítette az energiaválságra vonatkozó intézkedéscsomagját. Az önkormányzat előrejelzése alapján minimum 25 százalékos áram- és fűtésienergia-megtakarításra van szüksége a városnak. A település a közvilágítás korlátozását is tervezi, aminek a polgármester szerint kijárási tilalommal kellene párosulnia.

Képünk illusztráció fotó: eon.hu

Legalább 25 százalékos energiamegtakarításra van szüksége a fűtést és az áramot illetően a komlói önkormányzatnak. A település képviselő-testülete nemrég készítette el az energiaválságra vonatkozó intézkedéscsomagot, ugyanis segítség nélkül a város nem tudja kezelni az energiaválságból adódó költségeket, kormányzati támogatást pedig csak akkor kaphatnak, ha helyben is tesznek a megtakarításért.

Polics József, Komló polgármestere elmondta, a fűtésre irányuló korlátozások már életbe léptek. Ennek értelmében az óvodában nyitvatartási időben maximum 20 fokot biztosítanak, más időszakokban pedig csupán 16 fokra állíthatók a hőközponti szabályzók. De április 30-ig zárva tart a város színháza is, és az önkormányzati hivatal működési rendjében is változások lépnek életbe.

Valamint a közvilágítás korlátozását is tervezik, ám ezzel kapcsolatban egyelőre nem született döntés. A polgármester a Baranya Megyei Hírportálnak azt mondta, az intézkedés jogszabályi háttere jelenleg még nem egyértelmű, ezért folyamatosan zajlanak az egyeztetések.

Az egyik verzió szerint Komlón 22 és hajnali 4 óra között szünetelne a közvilágítás: Polics József javaslata szerint ez kijárási tilalommal kellene, hogy párosuljon, amire a Covid idején is volt már példa, ezúttal azonban a közbiztonság érdekében

– fogalmazott a település első embere.

Ugyanakkor hozzátette: ha erre nem lesz lehetőség, akkor a rendőrség és a polgárőrség segítségét kéri a város, akikhez csatlakozhatnának a helybéliek is.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük