Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A Facebook után hamarosan a TikTok-ért is fizetnünk kell


Továbbra is csak úgy hasít a TikTok, a vezetőség azonban még több bevételt szeretne, ezért felmerült a fizetőkapu mögé zárható videók ötlete, amellyel végső soron a tartalomkészítőket is támogatnák – írja az Index.hu.

Elképesztő évet hagyott maga mögött a kínai fejlesztésű TikTok 2022-ben: a platform képes volt letaszítani az első helyről a Google-t a leglátogatottabb weboldalak listáján, a különböző versenytársak, mint például a YouTube vagy az Instagram pedig alig győzték a TikTok formátumát másolni – most azonban mégis valami olyanon dolgoznak a platform fejlesztői, ami kifejezetten visszás lehet a felhasználók számára, főleg a Meta legújabb ámokfutása után.

The Information információ szerint a TikTok vezetősége egy teljesen új, fizetőkapu mögé zárható videós koncepción gondolkodik, amelynek lényege,

HOGY A TARTALOMKÉSZÍTŐK BEÁLLÍTHATNÁK, HOGY BIZONYOS TARTALMAIKAT CSAK EGY JELKÉPES ÖSSZEG KIFIZETÉSE UTÁN TEKINTHESSENEK MEG A FELHASZNÁLÓK.

A lap úgy tudja, a vezetőség azután vetette fel az új fejlesztés bevezetését, miután az Egyesült Államokban, a világ legnagyobb online hirdetési piacán lelassult a közönség növekedése. Az ötlet egyébként nem új keletű, hasonló formátummal operál például az OnlyFans is, szerencsére a TikTok azonban minden felnőtt-tartalmat azonnal tiltólistára helyez.

Az, hogy a funkció pontosan hogyan működne, még nem tisztázott, a vezetőség szerint azonban nemcsak nekik, hanem a tartalomgyártók számára is remek lehetőség lenne, hiszen közvetlenül szerezhetnének bevételt legfelkapottabb videóik után.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük