Közzétette - Kategória - Tudta-e? Érdekességek és furcsaságok a nagyvilágban

9 elképesztő véletlen, amit nem hisz el, hogy megtörtént


A következő emberek csak a véletlennek köszönhetik szerencséjüket, vagy éppen szerencsétlenségüket.

Fotó: illusztráció

Az univerzumnak van humorérzéke, ugyanis gyakran hihetetlen szituációkat teremt. Akár szkeptikus vagy, akár nem, vannak dolgok, amikre nehéz magyarázatot találni.

Sorozatos véletlenek kapcsán hajlamos elgondolkodni az ember, vajon tényleg van egy háttérben irányító kéz, vagy egész egyszerűen túl sok ember és túl sok esemény történik ahhoz, hogy ne szülessenek meg ezek az egybeesések?

9 hihetetlenül véletlen egybeesés

Sokan mondják, hogy véletlenek márpedig nincsenek. A következő eseteknél ez a mondat különösen igaznak érződik. Lássuk a következő 10 olyan történetet, amit furcsa véletlenek sorozata eredményezett!

Walter Summerford brit tisztbe négyszer csapott a villám. Az első csapás a csatatéren érte, és deréktól lefelé lebénította. Lassú rehabilitációt követően, hat évre rá horgászat közben újból lecsapott rá a villám, ami újra lebénította. Walter ebből is felépült, azonban harmadjára is belecsapott a villám, amitől aztán élete végéig ágyhoz volt kötve. Ha azt hinnéd, itt vége, tévedsz: halála után a sírkövébe is belecsapott a villám.
John Adams és Thomas Jefferson politikai ellenfelek voltak, akik később barátságot kötöttek, nyugdíjas éveikben pedig rendszeresen leveleztek egymással. Mindketten 1826. július 4-én haltak meg, a Függetlenségi Nyilatkozat 50. évfordulóján. Politikai nézeteltéréseik ellenére ugyanazon a napon bekövetkezett haláluk a korai amerikai köztársaság egységének és közös értékeinek szimbólumává vált.

Mark Twain egész életében rajongott a Halley-üstökösért. 1835. november 30-án éjjel született, amikor az üstökös látható volt szülővárosa, a Missouri állambeli Florida felett. Twain úgy vélte, hogy a végzete szerint akkor fog meghalni, amikor az üstökös visszatér. Twain 1910. április 21-én halt meg szívrohamban, egy nappal az üstökös Földhöz való legközelebbi megközelítése után. Egy nappal azután, hogy a Halley-üstökös a legfényesebb formájában jelent meg.
Abraham Lincoln elnöksége alatt három merénylet szemtanúja is volt. Az első Elmer Ellsworth, az uniós hadsereg ezredese elleni merénylet volt, 1861 májusában, a második James B. McPherson, az uniós hadsereg tábornoka elleni merénylet volt, akit az atlantai csata során lőttek le 1864 júliusában. A harmadik és leghíresebb Lincoln gyilkosságának napja volt a washingtoni Ford’s Színházban 1865. április 14-én.
Tudtad, hogy az első világháborúban az első és utolsó elesett katona egymás mellett van eltemetve? John Parr és George Ellison volt az első és utolsó brit katona, aki harcban halt meg. Parr és Ellison sírját mindössze 4,5 méternyi fű választja el egymástól.

A Finnair 666-os járata 2017. október 13-án pénteken érkezett meg Koppenhágából Helsinkibe tartó HEL jelzésű reptérre. A nyugati babonákban a péntek 13. szerencsétlen napnak számít, a 666-os számot pedig gyakran az ördöggel hozzák összefüggésbe. A járat számának és dátumának egybeesése, valamint a célrepülőtér kódja miatt a járat a közösségi médiában és a hírekben is nagy port kavart. Mindezek ellenére a repülő baleset nélkül leszállt, azonban a járat számát ezt követően megváltoztatták.

Violet Jessop ír származású nő a 20. század elején óceánjáró stewardessként és ápolónőként dolgozott. Túlélte az RMS Titanic és testvérhajója, a HMHS Britannic elsüllyedését. Mindkét esetben csak a csodának köszönhette, hogy életben maradt.
James Alan Lewis és James Allan Springer egypetéjű ikrek voltak, akiket születésükkor elválasztottak egymástól, és különböző családok fogadtak örökbe. Ennek ellenére életük több egybeesést is tartalmazott: mindkettőjüket Ohióban fogadták örökbe olyan családok, akik mindkettőjüket Jamesnek nevezték el. Mindkét fiú a Jim becenevet használta. Jimék mindketten Linda nevű nőt vettek feleségül, majd elváltak, és mindketten újra összeházasodtak egy Betty nevű nővel. Mindketten a bűnüldözésben dolgoztak. Gyermekkorukban azonos Toy nevű háziállatuk volt, és mindketten James Alan névre keresztelték elsőszülött fiaikat.
A Simpson család 11. évadának „Bart a jövőbe” című epizódját 2000. március 19-én sugározták. Ebben megjósolták, hogy Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke. Az epizód Trump 2016-os elnökké választása után vált ismertté, mivel úgy tűnt, hogy 16 évvel korábban megjósolta az elnökségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük