Közzétette - Kategória - Tudta-e? Érdekességek és furcsaságok a nagyvilágban

7 érdekes tény a női mellekről


Túl kicsi? Túl nagy? Felejtsd el a gondokat! Íme, néhány érdekesség, ami megváltoztathatja az álláspontodat. Igyekeztünk kevésbé ismert tényeket összegyűjteni, melyekről érdemes volna mindenkinek tudni.A bal általában nagyobb
Van, akinél jobban, van, akinél kevésbé, de mindenkinél megfigyelhető a páros szerveknél és testrészeknél megszokott méretkülönbség.

Kizárt, hogy milliméterre pontosan egyforma legyen a két mell, s többnyire a bal egy árnyalatnyival nagyobb.

A mellbimbók kiterjedése szintén eltérő lehet, csakúgy, mint az irány, amerre „mutatnak”.

Szőrszálak a mellbimbó körül

A pasik talán most a szívükhöz kaptak, de nincs mese: minden hölgynél átlagosan 2-15 sötét, egyenes szőrszál növekszik a bimbóudvar szélén. Minél sötétebb a haj, annál jobban látszanak.

Csipesszel célszerű őket eltávolítani, ha zavarnak. De vigyázat: a mell érzékeny bőre az arcnál is hajlamosabb szőrtüszőgyulladásra és pattanásokra!

Fél kiló az átlag

Bizony, egy átlagos cici 0,5 kg-ot nyom, ami az összes testzsír 4-5%-át adja. A kor előrehaladtával a mellek zsírtartalma nő.

A dohányzók keblének sejtállománya szárazabb, gyengébb tartású lesz. Már csak ezért is megéri letenni a cigit, nem?

Millióknak van műmelle

Tavalyi adatok szerint a világon mintegy kétmillió nő hord implantátumot a testében, a szám a műtét népszerűvé válásával tovább növekedhetett.

Ez megmutatja a mell körüli komplexusok súlyosságát, ráadásul jó néhány esetben a sebészkés sem jelent megoldást, hiszen lelki eredetű a gond.

Izgatásra megnőnek

Talán már tapasztaltad, hogy pásztorórák alkalmával a mellek egy picit megduzzadnak. Ritka ugyan, de vannak nők, akiknél egy egész kosárméretnyi is lehet a változás.

Nem szeretnek sportolni

Míg a test többi része imádja a mozgást, a keblek inkább lusták.

A séta, a futás, az aerobik vagy bármilyen sport „pattogásra” kényszeríti őket, ami a szövetek megnyúlásához, ezáltal megereszkedéshez vezethet.

Ha mindig megfelelő méretű és minőségű sportmelltartót viselsz, elejét veheted a kellemetlenségeknek.

Eldeformálódhatnak alvás közben

Furcsán hangzik, de a hason történő alvás rossz hatással lehet a melleidre. Figyelj oda a testhelyzetedre, így megőrizheted kebleid formáját és feszességét!

Nagyobb cicinél a legkényelmesebb, ha az oldaladon fekszel, s egy kispárnát teszel alájuk.

/www.bien.hu/