Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

600 forint felett az üzemanyagár, megszólalt a kormány az újabb benzinárstop bevezetéséról


Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón válaszolt az ezt firtató kérdésre,

Fotó: Bús Csaba Magyar Nemzet

A hétvégére ismét drágultak az üzemanyagok, a benzin nagykereskedelmi ára újabb hat, míg a gázolajé nyolc forinttal emelkedett, így a benzin átlagára átlépte a 600 forintot, 603 forint. A gázolaj új átlagára 640 forint.

A téma napirendre került a legutóbbi Kormányinfón is, mivel 2023 vége óta jelentősen nőtt az üzemanyagok ára, és az InfoRádió felvetette, hogy a kormány nem veszti-e napirendjére az üzemanyagok újabb árstopját, amely 2022. december 6-ig volt érvényben, és 480 forintban maximálta a 95-ös benzin és a gázolaj kiskereskedelmi árát. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, két éve egészen más helyzetben kellett ezt az ideiglenes lépést megtenni.

„Legutóbb 800-900 forint lett volna a benzin ára, ha nem vezetjük be az ársapkát. Most nem tartunk ott. Nem számolok hosszú távon azzal, hogy a jelenleginél drágább lenne, és eljutnánk a 800-900 forintos árakhoz” – mondta a miniszter, újfent elvetve annak ötletét, hogy a kormány beavatkozzon az üzemanyagok egyébként hetek óta tartó emelkedésébe.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük