Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

350 ezer forintot kaphatunk lakásonként a radiátorcserére


Ha idén több lett a téli időszakban a gázszámla, mint amire számítottál, akkor érdemes már előre gondolni a következő fűtésszezonra.

Az Otthon melege program keretében radiátorcserére lehet pályázni, így korszerűsített fűtéssel várni a majdani telet.

Mi a radiátorcsere-pályázat lényege?

Az Otthon melege program alprogramja a radiátorcsere-pályázat, mellyel vissza nem térítendő támogatás nyerhető el.

A pályázati összeg a kimutatható energiamegtakarítást és CO2-kibocsátást csökkentő, távhő-szolgáltatásos fűtésrendszerek korszerűsítését, felújítását célzó beruházásokra fordítandó. A felújítást követően a pályázatot elnyerőknek a monitoring- (megfigyelési) időszakban igazolniuk kell, hogy a fűtés-korszerűsítéssel ennek a feltételnek eleget tettek.

Kik és meddig jelentkezhetnek a radiátorcsere-pályázatra?

A lehetséges pályázók körébe a távfűtéssel ellátott lakószövetkezetek és társasházak tartoznak, akik 2020. március 31-ig adhatják be jelentkezésüket. Az érintettek köre a 692 és 593-as Gazdálkodási formakóddal rendelkező szervezetek.

A radiátorcsere-támogatás maximális összege

A pályázaton vissza nem térítendő támogatás nyerhető el. Minimális mértéke az elszámolható bruttó költségek 10%-a, maximális mértéke pedig annak 50%-a: 150, illetve 75 millió forint. Ez lakásonként maximum 350 ezres támogatást jelent. Az, hogy mennyi lesz az elnyert vissza nem térítendő támogatás összege, támogatói döntéssel határozzák meg.

Hogyan lehet jelentkezni a radiátorcsere-pályázatra?

Jelentkezni a link alatt található Pályázati kiírás kitöltésével és benyújtásával, elektronikus úton lehet. Erre 2020. március 31-ig van lehetőség, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

A radiátorcsere-pályázatról a palyazatok.org oldalon is olvashatsz.

Így maradhat benn a meleg

Egy jó praktikát ajánlunk figyelmedbe, mellyel sokat spórolhatsz a fűtésszámlán.

/femina.hu/