Közzétette - Kategória - Barabás, Beregi határrendészeti hírek, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Beregsurány, Határrendészeti hírek, Lónya, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szatmári határrendészeti krónika

30 – 60 perc várakozási idő várható Beregsurányban, Barabásban és Lónyán a hétvégén


Illusztráció

Illusztráció

A határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul a 2019. január 25-31. közötti időszakban.

A következő napokban ismételt lehűlés várható. Az évszaknak megfelelően éjszaka mélyen fagypont alatti hőmérséklettel számolhatunk, továbbá többfelé havazás, havaseső (esetenként fagyott eső, ónos eső), illetve néhány napon élénkebb szél is előfordulhat majd. Az időjárás kedvezőtlenül befolyásolhatja a közúti határátkelőhelyek járműforgalmát.

Az utazóknak célszerű alaposabban felkészülni az utazásra, elindulás előtt tájékozódni a szomszédos országok hóviszonyairól, időjárásáról, valamint szükség szerint gondoskodni a téli autózáshoz szükséges felszerelésekről (hólánc, meleg folyadék, takaró). Javasoljuk az utazóknak, hogy indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges okmányokat (személyi- és járműokmányok) magukhoz vették-e és érvényesek-e, továbbá tájékozódjanak a szomszédos országok hóhelyzetéről.

Vállaj közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban a ki- és belépő irányban pénteken déltől estig 15-30 perces várakozás is kialakulhat. A hétvégén reggeltől a kora délutáni időszakig a belépő irányban lehet 30 perc várakozással számolni. A szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt a jövő héten belépő irányban bármely napszakban kialakulhat 30 perc várakozás.

Csengersima közúti határátkelőhelyen a kilépő irányban pénteken déltől estig alakulhat ki jelentősebb forgalom, amely során akár 30 perces várakozás is előfordulhat. A hétvégén a reggeli, délelőtti időszakban belépő irányban 30-60 perc, a kora délutáni, kora esti órákban pedig kilépő irányban szintén 30 perc várakozás kialakulásával számolunk a szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt. A teherforgalomban a hajnali és a kora délelőtti órákban alakulhat ki 30-60 perc várakozás elsősorban belépő irányban. A következő héten belépő irányban bármely napszakban szintén kialakulhat 30 perc várakozás.

Záhony közúti határátkelőhelyen a belépő irányban a hét minden napján kialakulhat 30-60 perc várakozás. A jellemzően péntektől vasárnapig növekvő forgalom miatt a várakozás időszakosan elérheti vagy meghaladhatja a 90 percet. A hétvégén szombat délutántól hétfő estig kilépő irányban is kialakulhat 60-90 perc várakozás. A teherforgalom tekintetében a várakozás kilépő irányban elérheti, illetve meghaladhatja a 60-120 percet.

Tiszabecs közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében belépő irányban a hét minden napján a reggeli és a délelőtti órákban alakulhat ki 30-60 perc, esetenként 90-120 perc várakozás.

Barabás (zárás 19 óra), Lónya (zárás 18 óra) közúti határátkelőhelyen a nap bármely időszakában kialakulhat 15-30 perces várakozás, amelynek mértéke elsősorban a határátkelőhely zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is meghaladhatja a 30 percet.

ORFK Kommunikációs Szolgálat


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük