Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

24 év fegyvházbüntetést kapott a volt barátnőjét puszta kézzel megvakító szabolcsi férfi


Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése bűntette miatt jogerősen 24 év fegyházbüntetésre ítélte a volt barátnőjét megvakító férfit szerdán a Debreceni Ítélőtábla, ezzel megváltoztatta és súlyosította a Nyíregyházi Törvényszék által első fokon kiszabott 20 éves fegyházbüntetést, írja az MTI.

A vád szerint a férfi és akkori barátnője korábban többször is szakítottak és kibékültek. Az egyik ilyen alkalommal, 2022 februárjában a nőt megkereste a férfi, aki a nőt egy üres telekre vonszolta, majd fojtogatni kezdte, hogy megölje. A nő védekezni próbált és többször a férfi ujjába harapott, aki emiatt rendkívül nagy erővel, puszta kézzel, kinyomta mindkét szemét, és mivel azt hitte, hogy a nő meghalt, elmenekült. A nő mindkét szemére megvakult.

A nő kórházba került, megműtötték, a látását azonban már nem lehetett megmenteni, a sérülése maradandó fogyatékossággal gyógyult, a szemkitépés miatt fellépő fertőzésveszély közvetett életveszélyes állapotot idézett elő.

Az ítélőtábla közleménye szerint a vádlott büntetett előéletű, többszörös, erőszakos visszaesőként követte el brutális tettét, sőt egyre erőszakosabb bűncselekmények miatt kapott korábban büntetéseket. Semmiféle olyan magatartást nem tanúsított a cselekmény elkövetésekor és utána sem, amit enyhítő körülményként figyelembe vehetett volna a bíróság.

Gátlástalanul, rendkívüli brutalitással, lelki gyötrelmet is okozott áldozatának, aki maradandó fogyatékossággal kell, hogy élje tovább az életét. A bűncselekmény szadisztikus megvalósulása alkalmas volt a köznyugalom rendkívüli megzavarására is. Az ítélőtábla nem tekintette őszintének a vádlott megbánását sem, a sértetti megbocsátás sem történt meg, és kiskorú gyermekeiről sem ő gondoskodik ténylegesen.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük