Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

Véget ért a vizsgálat: Senki nem hibás a 13 éves nagyecsedi lány halálában, akit az orvosok kétszer hazaküldtek


Senki nem hibás a 13 éves nagyecsedi lány halálában a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) vizsgálata szerint – közölte az RTL Híradó.

A csatorna felidézi, hogy a beteg kislányt kétszer is hazaküldték az orvosok a kórházból januárban, majd tüdőgyulladás következtében elhunyt. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálatot indított az ügyben, ezt azonban le is zárták azzal, hogy senki sem felelős.

A csatorna megszerezte a részletes szakvéleményt a történtekről, amelyből kiderülnek a tragédia részletei is. Eszerint a szülők először torokfájás, láz és hányinger miatt fordultak a gyerekkel háziorvoshoz. Onnan elküldték és otthoni kúrálást írtak elő neki. Másnapra a gyereknek 39 fokos láza lett, de a szülők elmondása szerint hiába hívták a rendelőt telefonon, annyit közölt velük az orvos, hogy ő nem Jézus, nem tudja egy nap alatt meggyógyítani a gyermeket.

Estére a lánynak már mellkasi fájdalmai is lettek, ezért a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték, ahonnan, miután megállapították, hogy vírusfertőzése van, szintén hazaküldték. Három óra múlva a kislány vért hányt, ezek után már a mátészalkai gyermeksürgősségire vitték a szülei. Innen is tovább vitték, de már a nyíregyházi kórházba, tüdőgyulladással. Itt végül leállt a légzése és életét vesztette. Úgy tudni, az influenzavírus egyik szövődménye alakult ki a gyermeknél, ez vezetett a halálához.

„Hazaküldenek. És pár óra múlva meg kritikus állapotban van? Vissza kell mennünk a kórházba? Ha feljebb küldött volna az ambulanciára, akkor az én lányom a mai napig élne”

– mondta a gyászoló édesanya az RTL-nek. Ezért aztán a család nem is akarja elfogadni, hogy nincs a tragédiának felelőse. „Ez így büntetlenül nem maradhat. Hogy az én lányom meghalt, ártatlanul” – mondta az édesapa.

A család és ügyvédjük így most a rendőrségi nyomozás eredményét várják.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük