Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

22 ezer tabletet kapnak a hátrányos helyzetű tanulók Magyarországon


Májusban 22 ezer tabletet kapnak a tankerületi központok által fenntartott általános iskolák, az eszközök az alsó tagozatos tanulók digitális kompetenciafejlesztését segítik majd – írja a Klebelsberg Központ közleménye.

Ezek azok a tabletek, amelyeket a Központi Statisztikai Hivatal munkatársai használtak a 2022-es népszámlálás során. A táblagépeket annak idején 1,7 milliárd forintért vásárolta az állam a KSH-nak. A népszámlálás után törvénytervezet készült arról, hogy a tableteket ingyen át lehet ruházni önkormányzatoknak, egyházaknak, civil és más közhasznú szervezeteknek. A tankerületek azért nem szerepeltek a törvénytervezet szövegében, mert nem szükséges ahhoz törvényi szabályozás, hogy a Belügyminisztérium állami szerveknek adják át a gépeket.

A tabletek kiosztását a Klebelsberg Központ koordinálja, mind a hatvan tankerületi központ április végéig megkapta az eszközöket, amelyek májusban jutnak el a köznevelési intézményekhez. Az eszközöket nem a tanulók, hanem az intézmények kapják, így több osztály is tudja azokat használni.

„Az új tabletek elsősorban azokba az általános iskolába kerülnek, ahol alacsonyabb a digitális eszközellátottság, magas a hátrányos helyzetű tanulók aránya, és ahol az intézmény vállalja, hogy az oktatás során a tableteket rendszeresen használni fogja” – tudatta a Klebelsberg Központ.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük