Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

15 ezer forintért árulják a hamis negatív koronavírusteszteket a fekete piacon


Egy romániai bűnszervezet egészen fifikás módon próbált pénzhez jutni, a rendőrség azonban felfigyelt illegális tevékenységükre.

Amint kitört a koronavírus-járvány, és egyes helyeken negatív koronavírusteszthez kötötték a szabad életet, illetve a kijárási tilalom alóli felmentést, azonnal ellepték a fekete piacot a teszthamisítók.

Főként a Romániából külföldre utazni szándékozó személyek számára és a zárlat alóli mentesülésre vágyók részére árulják az álteszteket viszonylag jutányos árakon – tudta meg a Főtér hírportál.

Pár nagybányai polgár elindította saját startup vállalkozását, beszereztek néhány PCR-teszteredményt, majd igény szerint hamisítani kezdték őket.

Mivel folyamatosan találtak olyan embert, aki éppen külföldre utazott volna, a célországban pedig kérték a negatív PCR-tesztet, ezért dübörgött a biznisz.

Nem is került sokba az illegális okmány, mindössze 200 lejt, vagyis nagyjából 15 ezer forintot kértek egy igazolványért, ami jóval kevesebb, mint a saját kérésre elkészített valódi PCR-teszt ára.

Végül az egyenruhások fülelték le a banda tagjait; több mint egy hónapnyi nyomozás után akkor kapták el az elkövetőket, amikor éppen el akarták hagyni az országot. A két gyanúsítottat azóta őrizetbe vették, a gyanú szerint azonban több hamisító is részt vehetett az üzletben és a fekete kereskedelemben.