Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Záporoznak a NAV őszi levelei


Nagykanizsa, 2012. február 29. Dervalics György kézbesítõ bedob egy értesítést az Ibolya utcában. Dervalics György 15 éve dolgozik a Magyar Postánál, Nagykanizsán az 1-es számú hivatalban. MTI Fotó: Varga György

Illusztráció

Hónap végéig küldi ki az esetleges adózási túlfizetésekről készült számalértesítőket a NAV, az összegek visszatérítéséről dönthetnek az adózók. Természetesen késedelmi pótlék megfizetését is hozhatja a postás az értesítővel. 

Minden adózó levélre számíthat a NAV-tól folyószámla-értesítő formályában, akinek a személyi jövedelemadóban túlfizetése vagy tartozása van. A túlfizetéseket minden adózó visszaigényelhet, esetleg átírathatja egyéb adónemre. A tartozásokról is tájékoztatást küldenek, amelyeket célszerű minél hamarabb megfizetni, ugyanis ezekre késedelmi pótlékot számít fel a NAV. Harmadrészt pótlékértesítőt is küldenek mindazoknak, akik 2014-ben késve tettek eleget adózási kötelezettségeiknek – minderről Kis Péter András NAV-szóvivő tájékoztatta a közvéleményt az M1-en.

A szóvivő figyelmeztette a diákokat és tanulmányaikat befejező fiatalokat, hogy amenniyben nem sikerült elhelyezkedniük, be kell jelentkezniük a NAV-nál, hogy jogosutak legyenek egészségügyi ellátásra.

HVG


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük