Közzétette - Kategória - Felső-Szabolcs hírei, Regionális hírek, Vásárosnamény, Kisvárda,Záhony, Mátészalka, Fehérgyarmat, Csenger hírei, Vezér cikkek, Záhony

RENDEZVÉNY KÉPEKBEN

TWITTER BEJEGYZÉSEK

FACEBOOK VIDEÓK

FACEBOOK OLDAL

INSTAGRAM KÉPEK

Záhonyi trió képviselheti a megyét a csecsemőápolási verseny döntőjében

Záhonyi trió képviselheti a megyét a csecsemőápolási verseny döntőjében (1)

Képek: A záhonyi trió és segítőik + a verseny pillanatai

Szombaton a megyeszékhelyi Bánki Donát SZKI-ban rendezték meg a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó és Csecsemőápolási Versenyének megyei döntőjét.
Csecsemőápolásban a középiskolás korosztályban 5 területi győztes csapat mérte össze felkészültségét és döntötte el egymás között a továbbjutást érő első helyet és a további helyezéseket. Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke, Balázsi Ildikó megyei vezető védőnő és Szarkáné Kövi Márta, a karitatív szervezet megyei igazgatójának köszöntő szavai után a versenyzőkre 8 állomás próbái vártak, köztük 3 gyakorlati feladat, 2 teszt és egy szakmai keresztrejtvény.
Végül meggyőző előnnyel a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium csapata szerezte meg az elsőséget a fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági SZKI, a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium, a nyíregyházi Zay Anna Egészségügyi SZKI és a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista SZKI és Szakiskola gárdája előtt.
A csapatot Giesinger Dorka (Dombrád), Kiss Klaudia (Ajak) és Szlovák Dorottya (Pap) személyében harmadikos kollégisták alkották, akik évek óta részt vesznek az elsősegélynyújtó, valamint a csecsemőápolási  foglalkozásokon, versenyeken. A  trió felkészülését Birke Anikó nevelőtanár, Csobainé Jánvári Orsolya védőnő és Karasz Lajosné területi vöröskeresztes vezető segítette.
Idén a határvárosi diákok képviselhetik megyénk színeit a június 3-5-én, Kaposváron rendezendő országos döntőben. Az általános iskolai korosztályban a Nagy Andrea tanárnő által felkészített mátészalkai Képes Géza Általános Iskola csapata vívta ki a továbbjutást jelentő elsőséget.
Háda Zoltán

Vélemény, hozzászólás?